انجام ایمپلنت دندان در زنان یائسه و نقش هورمون استروژن در موفقیت آن

ایمپلنت یائسگی

یائسگی تاثیرات بسیار مهمی بر بدن زنان می ­گذارد، یکی از این موارد تاثیر گذاری بر توانایی بدن برای حفظ تراکم استخوان است. هنگامی که بدن استروژن کمتری تولید می­کند، تعادل تنظیم تراکم استخوان به هم می­ خورد.

یکی از دلایل اصلی کاهش استحکام استخوان فک در زنان یائسه و در نتیجه احتمال عدم موفقیت ایمپلنت دندان در آن ها کاهش تولید هورمون استروژن در آن ها می باشد. هورمون استروژن یک ماده ی ضروری برای حفظ استحکام استخوان های بدن می باشد که با وارد شدن زن به دوران یائسگی سطح ترشح این هورمون کاهش یافته و ابتلا به پوکی استخوان در او افزایش می یابد. به همین دلیل احتمال موفقیت ایمپلنت دندان در زنان یائسه ممکن است باعث شکست ایمپلنت شود. زنان یائسه می توانند با انجام روش های درمانی از جمله درمان همورونی(استروژن), مصرف داروی خوراکی بیو-فسفات و پیوند استخوان, استحکام استخوان های خود و در نتیجه شانس خودرا برای انجام موفقیت آمیز ایمپلنت دندان افزایش دهند. از مزایای ایمپلنت دندان در زنان یائسه علاوه بر بازگشت زیبایی و حفظ روحیه ی آن ها می توان به حفظ سلامت دهان و فک آنها و همچنین کاهش احتمال از دست دادن مابقی دندان های آن ها اشاره کرد.متخصصان ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر بزرگ و دکتر محمدی نژاد آماده ی ارائه ی تمامی خدمات در زمینه دندان و ایمپلنت برای خانم های یائسه با استفاده از بهترین امکانات می باشند.

شماره تماس:

یائسگی چه تاثیراتی بر بدن زنان می­ گذارد؟


یائسگی زمانی رخ می­ دهد که چرخه قاعدگی قطع شود. در این مرحله، بدن دستخوش تغییرات هورمونی شده که گاهی منجر به بروز علائم جسمانی می­ شود. به عنوان مثال، کاهش استروژن و پروژسترون باعث افزایش وزن و چاقی، افسردگی، گر گرفتگی، و بی خوابی می­ شود. با رسیدن به دوران یائسگی، بدن بیشتر مستعد ابتلا به برخی بیماری­ ها از قبیل قلبی و آب سیاه چشم خواهد ­شد. همچنین ریسک ابتلا به پوکی استخوان افزایش می­ یابد و استخوان­ ها شکننده می­ شوند. در مقابل، پوکی استخوان می­ تواند منجر به آسیب دیدن استخوان فک و از دست دادن دندان شود. یائسگی می­ تواند منجر به سایر مشکلات دندانی شود. این عبارتند از:

نقش یائسگی بر ایمپلنت دندان چیست؟


اگر قبلا اقدام به کاشت ایمپلنت کرده­ اید یا به تازگی قصد دارید برای کاشت ایمپلنت به پزشک مراجعه کنید. ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که آیا یائسگی بر ایمپلنت تاثیر می­ گذارد یا خیر. در صورتی که یک سال از آخرین قاعدگی بگذرد و فرد دیگر خونریزی نداشته باشد، اصطلاحا به این وضعیت یائسگی می ­گویند. به طور متوسط زنان جوامع غربی در سن 50 سالگی به یائسگی می­ رسند، با این حال زنان به طور طبیعی بین سن 45 تا 55 سالگی به یائسگی می رسند. در دوران یائسگی، تخمدان، دیگر قادر به تولید تخمک نیستند در نتیجه دوران قاعدگی خاتمه می­ یابد.

انواع ایمپلنت برای زنان یائسه


معمولا ایمپلنت­ های دندانی از تیتانیوم ساخته می­ شوند. هنگامی که یک پزشک با تجربه، ایمپلنت را درون فک قرار دهد، ایمپلنت به یک روش ایمن و موثر برای کاشت ریشه دندان تبدیل خواهد شد و شبیه دندان طبیعی به نظر خواهد رسید. ایمپلنت درون استخوان فک قرار می گیرد و با استخوان پیوند می­ دهد. در نتیجه، ایمپلنت یک پایه ثابت و محکم را برای کاشت روکش ایجاد می­ کند. ایمپلنت انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

  • ایمپلنت درون استخوانی به ایمپلنت محسوب می­ شوند.
  • ایمپلنت ساب پریوستیل: به ایمپلنت­ هایی گفته می­ شود که زیر لثه قرار می گیرد ( زیر استخوان فک یا روی آن ). از این نوع ایمپلنت در بیمارانی استفاده می­ شود که استخوان فک آنها کوچک است و قصد باز سازی و ترمیم آن را ندارند.

ایمپلنت­ های دندانی در اندازه و ارتفاع­ های مختلفی وجود دارند و شامل مینی ایمپلنت و ایمپلنت استاندارد هستند. متخصص ارتودنسی می­ تواند براساس دندان و دندانی که باید ترمیم شود به شما برای انتخاب یک ایمپلنت مناسب کمک کند.

یائسگی، کاهش سطح هورمون استروژن و تراکم استخوان


استروژن یک هورمون بسیار مهم برای حفظ سلامت استخوان زنان است. یائسگی باعث کاهش سطح این هورمون زنانه می­ شود. کاهش سطح استروژن به این معنا است که زنان بیشتر در معرض خطر پوکی استخوان قرار دارند – پوکی استخوان عارضه­ ای است که باعث کاهش تراکم استخوان و در نتیجه شکنندگی آن می­ شود. همانگونه که استخوان فک از دندان­ ها محافظت می­کند، کاهش تراکم استخوان در این ناحیه ریسک افتادن دندان را افزایش می­ دهد.

یائسگی، کاهش سطح هورمون استروژن، تراکم استخوان و ایمپلنت دندان


کاهش تراکم استخوان می ­تواند ریسک شکست خوردن فرایند کاشت ایمپلنت را افزایش دهد. با این حال می ­توان برای جبران آثار ناشی از کاهش سطح استروژن و محافظت از استخوان اقدامات مختلفی انجام داد. انتخاب یک سبک زندگی سالم که شامل مصرف مواد مغذی، ورزش کردن، کاهش استعمال مشروبات الکلی و دخانیات می­ تواند به کاهش ریسک پوکی استخوان کمک کند.

نسبت شکست ایمپلنت دندان پس از یائسگی


نسبت شکست ایمپلنت دندان در زنان یائسه در مقایسه با سایر زنان بیشتر است. بیماران 60 تا 79 ساله بیشتر در معرض شکست ایمپلنت دندان قرار دارند نرخ شکست ایمپلنت و در برخی از بیماران بیشتر است. این گروه عبارتند از:

  • افراد سیگاری
  • افراد مبتلا به دیابت
  • افرادی که مشکلات سر و گردن دارند.
  • زنان یائسه که از هورمون درمانی استفاده می­کنند.

در این گروه های پر خطر، ریسک شکست ایمپلنت در استخوان فک بالا دوبرابر بیشتر از فک پائین است برخی از روش ­های تشخیصی می ­توانند به دندان پزشک برای ارزیابی ریسک عوارض جانبی در زنان یائسه کمک کنند.

مزایای متعدد ایمپلنت دندان


زنان یائسه ­ای که دندان­ های خود را از دست می ­دهند، از بیوفسفونات استفاده می ­کنند. ایمپلنت دندان به حفظ سلامت استخوان فک کمک می­ کند، ریسک افتادن و آسیب دیدن دندان را در آینده کاهش می ­دهد و بیماران می ­توانند از داشتن یک دندان طبیعی لذت ببرند. ایمپلنت­ های دندانی سالیان سال سالم باقی می­ مانند، این مساله باعث شده است که به بهترین سرمایه گذاری در زمینه سلامت دهان و دندان تبدیل شود، بنابراین بیماران ترجیح می­ دهند به جای دندان مصنوعی و وسایل متحرک از ایمپلنت­ های ثابت استفاده کنند زیرا وسایل متحرک دندانی باعث تحلیل رفتن استخوان فک می­ شوند و ظاهر آن را تغییر می­ دهند؛ ایمپلنت­ های دندانی یک گزینه درمانی حیرت انگیز برای بیماران مختلف محسوب می ­شوند و همه افراد در سنین مختلف می­ توانند از مزایای کاشت ایمپلنت بهره مند شوند.

روش ­هایی برای افزایش موفقیت ایمپلنت دندان در زنان یائسه


پزشکان هیچ اقدامی برای درمان یائسگی نمی­ کنند زیرا یائسگی بخشی از چرخه طبیعی زندگی است. در عوض روش­ های درمانی مختلفی را برای رفع عوارض یائسگی بریدن ارائه می­ کند. این روش­ های درمانی معمولا باعث ایجاد مشکلات دهان و دندان نمی­ شوند و ریسک شکست خوردن کاشت ایمپلنت را افزایش نمی­ دهند.

رعایت بهداشت

زنان یائسه باید به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت ویژه ­ای بدهند این موضوع در افرادی که ایمپلنت دارند اهمیت بیشتری دارند. خمیر دندان­ های حاوی فلوراید، ژل و دهان شویه­ ها می ­توانند به کاهش ریسک عفونت و پوسیدگی دندان کمک کنند. می ­توان از روش­ های دیگری برای جلوگیری از تشکیل پلاک استفاده کرد. به عنوان مثال، استفاده از مسواک­ های مثلثی شکل می­ تواند به تمیز شدن فضای بین دندان و ایمپلنت کمک کند. دهان شویه­ های حاوی کلروهگزیدین می­ توانند از تشکیل پلاک و رشد باکتری­ های خطرناک جلوگیری کنند.

داروها

پزشک قبل از تجویز داروهای مخصوص بعد از یائسگی ( همانند سایر داروها )، در خصوص عوارض آن با بیمار صحبت می­ کند، اما این داروها بر میزان موفقیت ایمپلنت دندان تاثیر منفی نمی­ گذارند. خبر خوش برای بیماران این است که پس از پیوند ایمپلنت با استخوان، یائسگی تاثیر چندانی بر بافت استخوان اطراف ایمپلنت نمی­ گذارد. ایمپلنت­ های دندانی، علیرغم عوارضی که دارند، یک روش درمانی موفق برای جبران دندان از دست رفته است.

هورمون ( استروژن ) درمانی

هورمون درمانی موثرترین روش برای رفع گر گرفتگی بدن است. هورمون درمان می­ تواند از کاهش تراکم استخوان جلوگیری کند. تحقیقات نشان داده است که هورمون­ های جایگزین دوران یائسگی ( HRT ) ریسک شکست کاشت ایمپلنت دندان را افزایش نخواهد داد. در حقیقت تحقیقات نشان داده است که هورمون درمانی به بهبود سلامت دهان و دندان کمک می­­ کند. یکی از تحقیقات نشان داده است که ریسک ابتلا به بیماری ­های لثه در زنانی که از هورمون­ های جایگزین دوران یائسگی استفاده می­ کنند 14 درصد کمتر از سایر زنان است. انواع مختلفی از روش­ های هورمون درمانی وجود دارد که شانس موفقیت کاشت ایمپلنت را افزایش می­ دهد.در هورمون درمانی از دو نوع هورمون اصلی استفاده می­ شود که عبارتند از:

  • استروژن – شامل استرادیول، استرون و استریول است.
  • پروژسترون – یک نمونه سنتز شده هورمون پروژسترون است که شامل دیدروزسترون، مدروکسی پروژسترون، نوراتسیترون و لوونورژسترل است.

در هورمون درمانی می ­توان از هر دو هورمون یا فقط هورمون استروژن استفاده کرد.

درمان جایگزینی استروژن ( ERT )

نداشتن اطلاعات کافی در خصوص سودمند بودن هورمون درمانی در موفقیت ایمپلنت یا شکست خوردن این روش به این معنا است هورمون درمانی تنها روش موجود برای افزایش موفقیت ایمپلنت نیست، کلبه روش­ های دیگری نیز برای موفقیت کاشت ایمپلنت وجود دارد. می­ توان از بیوفسفونات برای درمان پوکی استخوان کرد زیرا سرعت پوک شدن استخوان را کاهش می ­دهد.

گرافت استخوانی

در برخی موارد می ­توان برای افزایش موفقیت کاشت ایمپلنت دندان از گرافت استخوانی استفاده کرد.

درمان فشار خون بر جراحی ایمپلنت دندان تاثیر می­ گذارد

درمان فشار خون برای جلوگیری از پوکی استخوان در زنان یائسه، بر فرایند کاشت ایمپلنت تاثیر می ­گذارد. تحقیقات مختلفی در خصوص میزان موفقیت کاشت ایمپلنت پس از درمان فشار خون انجام شده است. می­ توان به راحتی میزان موفقیت کاشت ایمپلنت دندان را پیش بینی کرد، اما مصرف برخی از داروها باعث تغییر ساختار فک می ­شود بنابراین شکست جراحی کاشت ایمپلنت یکی از عوارض جانبی این داروها محسوب می­ شود. درمان فشار خون با افزایش تراکم مواد معدنی استخوان و افزایش ضخامت قشر آن همراه است.

“کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است.”

2 پاسخ

  1. I’m really enjoying the design and layout of your website.
    It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for
    me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create
    your theme? Superb work!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *