ایمپلنتهای دندان ریشههای دندانی مصنوعی فلزی یا سرامیکی هستند که در استخوانهای فک بالایی و پایینی قرار میگیرند، که میتوانند برای جایگزینی دندانهای افتادهی تکی استفاده شوند، بنابراین بریج یا دندان مصنوعی جزئی در این روش مورد نیاز نیست، و یا میتوانند برای حمایت از بریج یا دندان مصنوعی استفاده شوند. بسیاری از زنان دربارهی این موضوع سؤال میکنند که آیا انجام ایمپلنت دندان در بارداری برای آنها بیخطر است یا نه. اگرچه جراحی ایمپلنت دندان در کل، روشی بسیار ایمن میباشد، اما تقریباً همهی دندانپزشکان به زنان باردار توصیه میکنند که انجام هرگونه روش دندانپزشکی انتخابی و تقریباً غیرضروری مثل کاشت دندان را تا بعد از وضع حملشان موکول کنند. در اینجا دلایلی مبنی بر اینکه چرا باید منتظر بمانید و اگر نتوانید منتظر شوید باید چه کاری انجام دهید آورده شده است.
کودکان کلسیم را به خود جذب میکنند
یکی از دلایل اصلی برای منع استفاده از ایمپلنت در زنان باردار این است که کودک در حال رشد تقاضای زیادی را بر بدن مادر تحمیل میکند. بطور خاص، در صورتی که مادر به اندازه کافی کلسیم مصرف نکند، کودکان برای رشد خود کلسیم را از استخوانهای مادر دریافت خواهند کرد. زوجی که با اثر منفی نوسان هورمونها مشکل دارند میتوانند مشکل سلامت دهان و دندان داشته باشند و در این صورت جوش خوردن ایمپلنت در استخوان فک بصورت مناسب در دهان زن باردار بسیار چالش برانگیز میباشد.
افزایش خطر عوارض ایمپلنت در دوران بارداری
بارداری یک منع مطلق در برابر ایمپلنت دندان ایجاد نمیکند اما از آنجایی که یک روش جراحی است، بهتر است که فرزند خود را در خطر قرار ندهید مگر اینکه یک نیاز پزشکی فوری وجود داشته باشد. ایمپلنت دندان یک پست تیتانیوم کوچک است که به منظور نگه داشتن دندان مصنوعی با عمل جراحی وارد استخوان فک میشود. استخوان فک قبل از نصب دندان مصنوعی نیاز به زمانی برای بهبودی و جوش خوردن دارد. هر عمل جراحی در دوران بارداری عوارض فراوانی دارد و اگر قصد انجام کاری را دارید بهتر است از آن اجتناب کنید.
آسیب تابش اشعه ایکس
قبل از انجام فرآیند جراحی به منظور تعیین دقیق موقعیت ایمپلنت، به اشعه ایکس نیاز خواهید داشت. با اینکه رادیوگرافی از دندانها برای زنان باردار در طول سه ماههی اول و سوم بارداری بیخطر است، اما قرار گرفتن یک کودک متولد نشده در برابر مقادیر کم پرتوهای رادیولوژی میتواند خطراتی به همراه داشته باشد. حتی اگر اشعه ایکس تشخیصی دندان تنها بر روی دهان متمرکز باشد، بسیاری از افراد کلا از انتخاب اشعهی ایکس در دوران بارداری به منظور ایمن بودن اجتناب میکنند.
داروی بیهوشی
گرچه مطالعات نشان میدهد که درمان دندانپزشکی با بیهوشی موضعی در طول بارداری ایمن است، توصیه میشود که از بیهوشی عمومی یا بیحسی در طول این 9 ماه که به شما حس بیهوشی میدهد اجتناب کنید. بیهوشیها داروهای قدرتمندی هستند که باید از آنها اجتناب کنید، بنابر این به طور بالقوه سبب آسیب رساندن به فرزند متولد نشده شما نمیشوند.
استرس
سطح اضطراب بالا در یک مادر باردار میتواند بر رشد کودک تأثیر بگذارد. جراحی انتخابی احتمالا موجب تحریک نگرانی غیر ضروری در طول زمان پر استرس بارداری میشود. هورمونها، در این زمان میتوانند تغییرات خلقی و افسردگی ایجاد کنند که از کنترل شما خارج است. آرام باشید و روی نوزاد جدید خود تمرکز کنید، و به نگرانیهای خود اضافه نکنید، بعد از زایمان برای ایمپلنت آماده خواهید شد.
بهترین زمان برای قرار دادن ایمپلنت پس از به دنیا آمدن نوزاد است
هنگامی که نوزاد متولد شد، میتوانید به محض اینکه احساس آمادگی کردید برای ایمپلنت دندان به دندان پزشک مراجعه کنید. اگر سالم و سر حال هستید، هیچ دلیلی برای تأخیر وجود ندارد. در صورتی که شیرده هستید دندانپزشک به شما بهترین راه حل را توصیه خواهد کرد. بعد از جراحی و دوره بهبودی، دندان مصنوعی شما توسط تکنسینهای ماهر با کمک تکنولوژی مدرن ساخته میشود. رنگ، شکل و اندازه و همچنین عملکرد دندان جدید شما یک جایگزین عالی خواهد بود و به زودی اطمینان شما را باز میگرداند. با اولین لبخند کودکتان، شما نیز لبخند میزنید.
راه حل
به جای انجام ایمپلنت، با پزشک خود در مورد راهحلهای دندانی موقت صحبت کنید. برای مثال دندانپزشک ممکن است قادر به پوشاندن دندانی که به جایگزینی با یک روکش موقت نیاز دارد، باشد، و سپس بعد زا زایمان فرآیند ایمپلنت دندان را انجام میدهد.
راهنماییهای اولیه در دوران بارداری
- مهم است که زنان باردار در دوران بارداری خود بهداشت دهان و دندان بسیار دقیق را دنبال کنند تا مطمئن شوند که دندانها در طول این روند 9 ماهه دست خوش تغییر و دچار ناراحتی نمیشوند. اگر زن بیماری صبحگاهی بیش از حد و حالت استفراغ دارد، توصیه میشود از خمیر دندان ملایم استفاده کند و دهان خود را زود به زود با دهانشویه بشوید تا از تشکیل هر گونه باکتری غیر ضروری و افزایش عفونت در دندان جلوگیری شود.
- زنان باردار همیشه باید از خوردن هر نوع تننقلات سرشار از قند جلوگیری کنند، زیرا کربوهیدراتها باعث رشد باکتریها میشوند. بهتر است محصولات لبنیاتی زیادی برای قوی شدن استخوانها و دندانها برای هم مادر و هم نوزاد در حال رشد مصرف شود. هنگامی که نوزاد متولد میشود، هر نوع جراحی مورد نیاز برای ایمپلنتهای دندانی و سایر معاینههای منظم دهانی میتواند ادامه یابد.