Dencare

بهترین دهان شویه چیست؟خواص‌انواع دهان شویه فلوراید و کلرهگزیدین

دهانشویه1

دهان‌ شویه مایعی است که برای افزایش بهداشت دهان و دندان، کاهش درد و ناراحتی دهان، ایجاد رطوبت کافی برای بافت‌های دهان و همچنین از بین بردن بوی بد دهان مورد استفاده قرارمی‌گیرد. بنابراین باید این مایع را در دهان، دندان‌ها، لثه و زبان بچرخانید تا به سلامت دهان کمک کنید. می‌توان دهان‌ شویه‌های مخصوص دهان را با تجویز پزشک یا بدون تجویز خریداری کرد. به این ترتیب می‌توان آنها را براساس کاربرد و ترکیباتشان به گروه‌های آرایشی، درمانی یا ترکیبی از هر دودسته بندی کرد. استفاده از بهترین دهان‌ شویه به جای مسواک زدن‌ و کشیدن نخ‌دندان به تنهایی باعث حفظ سلامت دهان نمی‌شود. باید فقط بعد از مسواک زدن دندان از دهان‌ شویه استفاده‌کرد.

[sv slug=”alert”]

شاید برایتان پیش آمده باشد که بعد از مسواک زدن و یا استفاده از نخ دندان احساس کنید که دهانتان هنوز بوی بد می‌دهد و یا کاملا تمیز نشده است. برای رفع این مشکل می‌توانید از دهان شویه استفاده کنید. دهان شویه‌ها می‌توانند به دهان شما بوی بهتری بخشیده و همچنین پلاک‌ها و جرم‌های دهانرا که با مسواک زدن کاملا پاک نشده‌اند از بین ببرد. دهان شویه‌ها انواع مختلفی دارند و عمدتا حاوی فلوراید یا کلرهگذیدین می‌باشند.

برای مشاوره و کسب آگاهی درباره‌ی نحوه‌ی صحیح استفاده از دهان شویه و انتخاب دهان شویه‌ی مناسب و یا رزرو نوبت می‌توانید با ما در کلینیک دکتر بزرگ و دکتر محمدی از طریق شماره‌های 02122027384 و 02122023658 تماس حاصل فرمایید.

[sv slug=”alert1″]

مزایای استفاده از دهان شویه


  • بهترین دهان‌ شویه باعث افزایش سلامت و بهداشت دهان و دندان می‌شود. برخی از دهان‌ شویه ‌ها حاوی فلوراید هستند که از پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه جلوگیری می‌کنند. از سوی دیگر، دهان‌ شویه‌های ضدعفونی کننده حاوی کلر هگزیدین گلوکونات هستند که از رشد باکتری‌ها در دهان جلوگیری کرده و با بوی بد دهان و عفونت‌ها مبارزه می‌کنند.
  • استفاده از بهترین دهان‌ شویه پس از جراحی دهان و دندان مفید است. برخی از دهان شویه‌ها که توسط پزشک نجویز می‌شوند در بهبود التهاب لثه و زخم‌های مربوط به جراحی دندان بسیار مفید هستند.
  • بهترین دهان‌ شویه می‌تواند به بهبود آفت دهان کمک کند. آفت دهان عبارت است از زخم‌هایی که در دهان به وجود می‌آیند، دهان‌ شویه می‌تواند به مبارزه با عفونت‌ها بپردازد و باعث بهبود زخم‌ها شود.
  • دهان‌ شویه می‌تواند از عوارض بارداری پیشگیری کند. بهترین دهان‌ شویه می‌تواند از بیماری‌های مربوط به لثه پیشگیری کند. این بیماری‌ها می‌توانند باعث زایمان زودرس درمیان زنان باردار شوند.

انواع دهان شویه‌ها


دهان شویه‌های آرایشی

بهترین دهان شویه‌های آرایشی می‌توانند به طور موقت به کاهش یا کنترل بوی بد دهان (تنفس بدبو)، مواد زائد دهان، از بین بردن باکتری‌های دهان، و ایجاد حس تازگی کمک کنند و احساس لذت بخشی را به وجود بیاورند. برخی از بهترین دهان‌ شویه‌ها حاوی مواد سفیدکننده هستند که به سفید شدن دندان‌ها کمک می‌کنند. سفید کردن دندان‌ها می‌تواند باعث بهبود ظاهر و زیباتر شدن لبخند شما شود اما نتایج مثبتی را در ارتباط با سلامت دهان ایجاد نخواهد کرد. دهان شویه‌های آرایشی به جای از بین بردن بوی بد دهان، آن را می‌پوشانند. این دهان‌ شویه‌ها حاوی مواد خوشبوکننده هستند که تاثیرگذاری آنها حدود سه ساعت است. اگر از بوی بد دهان خود رنج می‌برید به پزشک یا دندان پزشک خود مراجعه کنید زیرا دائمی بودن بوی بد دهان می‌تواند نشانه عفونت دهان یا بیماری‌هایی مانند دیابت یا عفونت مجرای تنفسی باشد.

دهان شویه‌های درمانی

خواص بهترین دهان‌ شویه‌های درمانی مانند دهان‌ شویه‌های آرایشی است. این دهان‌ شویه‌ها به منظور پیشگیری یا درمان بیماری‌ها و مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان حاوی مواد فعال کننده اضافی‌اند. دهان‌ شویه‌های درمانی معمولا در یکی از گروه‌های زیر قرار می‌گیرند:

  • دهان شویه‌های ضد پلاک، ضد التهاب: این دهان‌ شویه درمانی، پلاک‌های باکتریایی را کنترل می‌کند و باعث کاهش التهاب لثه می شود که نوعی از بیماری لثه است.
  • دهان‌ شویه‌های ضدپوسیدگی: این دهان‌ شویه حاوی فلوراید است که به تقویت دندان‌ها کمک و از پوسیدگی آنها جلوگیری می‌کند. اگر در معرض خطرپوسیدگی دندان قرار دارید یا قصد دارید از وسایل ارتودنسی مانند بریس یا اینوبزیلاین استفاده کنید پزشک پیشنهاد خواهد کرد که در کنار رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از مسواک و نخ دندان، از دهان‌ شویه‌های ضدپوسیدگی نیز استفاده کنید.
  • دهان‌ شویه‌های ضدجرم: این دهان‌ شویه‌ها حاوی موادی مانند زینک سیترات هستند و از تشکیل جرم، مواد سخت و چسبناک غذا و باکتری‌ها بر سطح دندان جلوگیری می‌کند.
  • دهان‌ شویه‌های ضدباکتری، ضد میکروب، ضد عفونی کننده یا دهان‌ شویه‌های حاوی مواد شیمیایی: این دهان‌ شویه‌ها باعث کاهش تعداد باکتری‌ها می‌شوند و از فعالیت باکتری‌های بیماری‌زا جلوگیری می‌کند.

ترکیبات دهان‌ شویه‌ها


دهان‌ شویه حاوی فلوراید

بهترین دهان‌ شویه‌های حاوی فلوراید از دندان‌ها در برابر اسیدهایی که توسط پلاک‌های دندان به وجود می‌آیند محافظت می‌کنند. فلوراید موجود در این دهان‌ شویه‌ها به منظور جلوگیری از پوسیدگی دندان، با مینای دندان ترکیب می‌شود. استفاده از این دهان‌ شویه نمی‌تواند جایگزینی برای مسواک زدن (دوبار در روز) و کشیدن نخ دندان(یک بار در روز) باشد. دهان‌ شویه‌های کلرهگزیدین فلوکونات در زمره روش‌های بسیار کارامد مربوط به سلامت دهان و دندان قرار دارند که حاوی 12/0 درصد کلرهگزیدین فلوکونات، 6/11 درصد الکل هستند و دارای خواص ضدباکتریایی می‌باشند. این دهان‌ شویه با دارا بودن خواص ضد باکتریایی به حفظ سلامت دهان و دهان پس از انجام برخی روش‌های مربوط به تمیز کردن دندان مانند جرم گیری دندان کمک می‌کند.

نحوه استفاده از دهان‌ شویه‌ها


دهان‌ شویه را به اندازه نیاز درون لیوان بریزید

دهانشویه2

دستورالعمل نوشته شده روی برچسب دهان‌ شویه را مطالعه کنید تا از مقداری که باید استفاده کنید اطلاع بیابید. برخی از دهان‌ شویه‌ها دارای لیوان کوچکی برای اندازه گیری مقدار مناسبی از مایع هستند. اگر دهان‌ شویه‌ شما فاقد پیمانه مخصوص است فنجان کوچکی را به این کار اختصاص دهید و از آن استفاده کنید.

دهان‌ شویه را داخل دهان بریزید

دهانشویه4

دهان‌ شویه‌ای را که داخل فنجان ریخته‌اید را در دهان بریزید سپس دهان خود را ببندید و از بیرون ریختن آن هنگام چرخاندن در دهان، جلوگیری کنید. از قورت دادن آن خود داری کنید زیرا ممکن است حاوی مواد شیمیایی غیر قابل هضم باشد.

دهان‌ شویه را در دهان بچرخانید

دهانشویه5

دستورالعمل نوشته شده روی بطری را با دقت مطالعه کنید تا از مدت زمان چرخاندن آن در دهان مطلع شوید. دهان‌ شویه را در سطوح دهان و دندان از جمله دندان‌های جلویی و عقبی، زیر زبان و سقف دهان بچرخانید.

دهان‌ شویه را بیرون بریزید

دهانشویه6

پس از اتمام کار خود، دهان‌ شویه را بیرون بریزید و سینک را کاملا بشویید. براساس نوع دهان شویه‌ای که استفاده می‌کنید و به منظور افزایش کارامدی دهان‌ شویه حداقل تا نیم ساعت از خوردن، آشامیدن، یا شست و شوی دهان با آب خودداری کنید. دستورالعمل‌های نوشته شده روی بطری را با دقت مطالعه کنید تا بتوانید اطلاعات لازم را در این خصوص بدست آورید.

معایب استفاده از دهان شویه


اسفاده ازدهان‌ شویه می‌توانید با معایب و مشکلاتی همراه باشند. این موارد عبارتند از:

  • ملتهب کردن آفت‌های دهان: اگر میزان الکل موجود در بهترین دهان‌ شویه بسیار زیاد باشد می‌تواند به جای کمک به بهبود آفت‌های دهان باعث افزایش التهاب آنها شود.
  • پوشاندن بوی بد دهان به جای درمان آن: استفاده از دهان‌ شویه می‌تواند به تازه‌ترشدن تنفس کمک کند اما این تاثیر دوام چندانی ندارد. اگر وضعیت رعایت بهداشت دهان و دندان در فردی ضعیف باشد و به اندازه کافی دندان‌هایش را مسواک نزند، استفاده از دهان‌ شویه نمی‌تواند کمک چندانی به او کند، در این حالت استفاده از بهترین دهان‌ شویه مانند استفاده از ادکلن برای پوشاندن بوی بد بدن است.
  • ایجاد سرطان دهان: بحث‌های زیادی در خصوص ارتباط بین دهان شویه‌های حاوی الکل و ایجاد سرطان دهان وجود دارد.

8 پاسخ

  1. چکار کنم که سیگار باعث سیاه شدن بین دندانهام نشه؟
    مدام مسواک میزنم
    ولی حس میکنم بین دندان‌ها سیاه میشه

    1. سلام . جرمگیری صحیح دندانها و ایرفلو تا سطح بین دندانی صیقلی شده و کمتر جرم بگیرد .

    2. سیگار نقط دندون بلکه لثه ها رو هم سیاه میکنه و وقتی میخندی اصلا آبروت جلوی دیگران میره وهمه حس بد بهت پیدا میکنن شاید به روت نیارن اما واقعا این چیزها به شدت توی روابط اجتماعی مهمه هیچ کس به یه آدم سیگاری اعتماد نمیکنه حواست باشه که با خودت چی کار میکنی.

    3. بو گند سیگار رو ول کردی چسبیدی به دندونت ، از ده فرسخی قبل اینکه خودت برسی بو گند سیگار و عفونتت میرسه آدم فقط میخواد در بره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *