مراقبت های پس از ایمپلنت : بهداشت دهان و دندان بعد جراحی کاشت دندان

مراقبت های ایمپلنت

ایمپلنت دندانی یکی از عمل‌های زیبایی دندان‌پزشکی است که در آن از ریشه‌های مصنوعی دندانی برای حمایت از تاج و جایگزینی دندان استفاده می‌شوند. در واقع ایمپلنت دندان نوعی از پروتز در دندان پزشکی است. افرادی که دندان ندارند، جویدن غذا برایشان فوق العاده دشوار است و این باعث به خطر افتادن سلامت عمومی افراد می‌شود. استفاده از ایمپلنت دندان دارای مزایای متعددی است چرا که ثبات و قدرت جویدن غذا را به فرد می‌دهد. این ایمپلنت‌ها به حفظ استخوان فک و ویژگی‌های صورت نیز کمک شایانی می‌نمایند. از دست دادن دندان دارای دلایل متعددی است و بعضی از علل شایع از دست دادن دندان شامل بیماری‌های لثه، پوسیدگی دندان، نقص‌های مادرزادی، شکستگی کانال ریشه دندان، آسیب به دندان و غیره هستند. با مراقبت پس از ایمپلنت‌ دندان در بیمارانی که از روش‌های صحیح پس از عمل استفاده می‌کنند، میزان موفقیت خوبی دارند.

حفظ بهداشت دهان و دندان قبل و بعد از نصب ایمپلنت برای جلوگیری از عوارضی مانند التهاب اطراف ایمپلنت یا پری ایمپلنتیت (peri implantitis) ضروری است. اگر در نظر دارید که از ایمپلنت‌های دندانی استفاده کنید، باید اطمینان حاصل کنید که بهداشت دهان شما تحت کنترل است تا اطمینان حاصل شود که یک کاندید خوب برای ایمپلنت دندان خواهید بود.

مشاوره کاشت ایمپلنت

برای تعیین اینکه آیا ایمپلنت‌های دندانی برای شما ضروری هستند، باید با یک دندانپزشک یا متخصص جراحی دهان مشورت کنید. متخصصان دندانپزشکی دندان‌ها را کاملاً بررسی و کیفیت استخوان و تراکم آن را ارزیابی می‌کنند. عکس برداری با اشعه ایکس و سی تی اسکن برای تعیین ساختار استخوان و محل دقیق جایی که ایمپلنت‌ها باید در آن قرار گیرند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. بر اساس چندین عامل از قبیل بهداشت دهان و دندان، بافت‌های دهان و عادات فردی، برنامه‌های درمانی ایمپلنت دندان توسط دندانپزشک تعیین می‌شوند. ایمپلنت‌های دندانی با پیشرفت‌های اخیر که در ویژگی‌های فن آوری‌های مختلف وجود دارند، عملاً شبیه دندان‌های معمولی هستند. اگرچه ایمپلنت‌های دندانی در یک مرحله در دهان قرار داده می‌شوند، اما به زمان زیادی برای بهبود کامل نیاز دارند – که به عنوان فرایند جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک (osseointegration) شناخته می‌شود. بهبود این ایمپلنت‌ها حداقل سه تا شش ماه طول می‌کشد. اگر فرآیند جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک یا ادغام شدن با استخوان اتفاق نیافتد، ایمپلنت دندانی غیرممکن می‌شود. دندانپزشک یا جراح دندان شما اطلاعات مفیدی درباره نحوه مراقبت از ایمپلنت بعد از جراحی به شما خواهد داد. دوره بهبودی 3 تا 6 ماهه برای اتصال ایمپلنت‌های دندان شما به استخوان اهمیت ویژه‌ای دارد به همین خاطر است که مراقبت خوب برای اطمینان از موفقیت درمان ضرورت دارد. پیروی از توصیه‌های زیر برای مراقبت بعد از ایمپلنت به شما کمک خواهد کرد. اگر سؤالی درباره می‌توانید از طریق شماره‌های 02122027384 و 02122023658 با ما در تماس باشید.

مراقبت‌های پیش از کاشت ایمپلنت دندان


مراقبت‌های پیش از ایمپلنت دندان

قبل از انجام درمان با ایمپلنت‌های دندان، دندانپزشک احتمالاً شما را در انتخاب برخی شیوه‌های زندگی که می‌توانند نتیجه ایمپلنت را تحت تأثیر قرار دهند، راهنمایی می‌کند. حتی برخی از دندانپزشکان در صورتی که شما سیگار می‌کشید، از انجام ایمپلنت دندان خودداری می‌کنند، حتی اگر از سیگار الکترونیکی (برقی) استفاده می‌کنید. این به دلیل افزایش خطر شکست در کاشت ایمپلنت‌ها است.

بعضی از دندانپزشکان نیز کاشت ایمپلنت را انجام می‌دهند، اما به دلیل وجود این خطر، موفقیت ایمپلنت‌ها را تضمین نمی‌کنند. این بدان معنا نیست که افراد سیگاری هرگز نمی‌توانند کاشت ایمپلنت‌های دندانی داشته باشند، اما ممکن است بهتر باشد قبل از کاشت ایمپلنت، سیگار را ترک کنید. بیماری لثه نیز یکی از عواملی است که می‌تواند باعث شود شما برای استفاده از ایمپلنت مناسب نباشید. اگر سابقه خانوادگی بیماری لثه دارید، ممکن است واجد شرایط کاشت ایمپلنت دندانی نباشید. اگر از بیماری لثه رنج می‌برید، باید قرار ملاقات‌های منظمی با یک متخصص بهداشت دهان و دندان داشته باشد تا این بیماری را متوقف کنید.

فرایند ایمپلنت دندان


فرایند ایمپلنت دندان

اولین فرآیند شامل آماده سازی فک برای کاشت ایمپلنت است. ایمپلنت‌های دندانی شامل یک تاج و یک پیچ است که از جنس تیتانیوم می‌باشد. یک سوراخ اولیه در قسمت‌هایی از فک ایجاد می‌شود تا پیچ‌های تیتانیومی که به نگهداری تاج دندان کمک می‌کنند، در این سوراخ قرار داده شوند. دندانپزشکان باید دارای تخصص و مهارت بالایی برای انجام این عمل جراحی باشند. فرایند بعدی شامل قرار دادن ایمپلنت دندانی است. پس از انکه سوراخ اولیه در فک ایجاد شد، این سوراخ به آرامی گسترش داده می‌شود به طوری که پیچ ایمپلنت را بتوان در آن قرار داد. سپس بافت‌های لثه روی ایمپلنت دندانی محکم می‌شوند.

بعد از کاشت ایمپلنت، این قسمت با قرار دادن یک پوشش محافظ پیچ در بالای پیچ ایمپلنت، برای بهبود کامل ترک می‌شود. بعد از یک دوره شش ماهه، پوشش ایمپلنت برداشته می‌شود و ایمپلنت دندان مانند همراه با تاج موقت در پیچ ایمپلنت قرار داده می‌شود و در نهایت، با یک تاج دائمی جایگزین می‌گردد. مراقبت از ایمپلنت‌های دندانی بسیار ضروری است زیرا فرآیند بهبود بستگی به بهداشت دهان و دندان دارد. مسواک زدن منظم و نخ دندان کشیدن می‌تواند از عفونت و شکست ایمپلنت‌ها جلوگیری کند.

مراقبت پس از کاشت ایمپلنت


مصرف مواد غذایی بعد از کاشت

مصرف مواد غذایی

 

یکی از نکات خوب در مورد ایمپلنت‌ها این است که بعد از اینکه در دهان نصب شدند، مانند دندان‌های معمولی شما دیده می‌شوند و عمل می‌کنند، و این بدین معنی است که هیچ مواد غذایی وجود ندارد که شما باید از مصرف آنها خودداری کنید. اما یک دوره ادغام وجود خواهد داشت. این دوره، مدت زمانی است که بافت استخوانی با ایمپلنت جوش می‌خورد، بنابراین آن را قوی تر و پایدارتر می‌کند. همجوشی استخوان، بسته به فرد، حدود 3 ماه طول می‌کشد. در طول این مدت، اجتناب از هر نوع ماده غذایی که نیاز به جویدن زیاد دارد، بسیار ضروری است. لذا از مصرف خوراکی‌هایی مانند تافی، آجیل، شیرینی، سیب و گوشت اجتناب کنید. در عوض، غذاهایی مانند ماهی، برنج، ماکارونی، سوپ و کوکی‌ها در این مرحله از روند بهبودی، ایده‌ال هستند.

دندان‌ها و ایمپلنت‌ها را تمیز نگه دارید

دندان‌ها و ایمپلنت‌ها را تمیز نگه دارید

وجود یک رژیم بهداشت دهان و دندان مناسب، همانقدر که ساده به نظر می‌رسد، در جلوگیری از مشکلات دهان و دندان دارای نقش مهمی نیز خواهد بود. اگر ایمپلنت‌های شما با یک تاج یا یک بریج پوشانده شده است، مانند دندان‌های طبیعی خود، آنها را نیز با مسواک بشویید، استفاده از نخ دندان و یا مسواک بین دندانی واقعاً کمک خواهد کرد که به قسمت‌های از دهانتان که نمی‌توانید با مسواک تمیز کنید، نیز دستیابی داشته باشید. اگر پوشش ایمپلنت‌های شما برداشته شده‌اند و شما از اوردنچر (over denture) استفاده می‌کنید لازم است دندان مصنوعی خود را هر روز بردارید و لثه‌ها و ایمپلنت‌ها را به آرامی تمیز کنید و همچنین دندان مصنوعی خود را هم به آرامی تمیز کنید تا ذرات غذای باقی مانده در آن به خوبی از بین بروند.

بیماران بعد از عمل جراحی ایمپلنت باید از دهانشویه نیز استفاده کنند و این کار را به مدت 1 هفته ادامه دهند. بیمار باید به مدت یک دقیقه، نصف کلاهک دهانشویه را پر از مایه کرده و آن را در محل جراحی ایمپلنت در دهان خود نگه دارد. این کار به تمیز کردن محل کمک خواهد کرد. شستشوی دهان به این ترتیب، باید دو بار در روز به مدت 7 روز انجام شود.


 

 

 

 

 

 

استفاده از یک محافظ دندان

آیا شما عادت به دندان قروچه دارید!؟ پزشکان می‌دانند که حرکت ایمپلنت‌ها یکی از بزرگترین عواملی است که به آنها آسیب می‌رساند و باعث می‌شود که مجبور به تعویض و جایگزینی تاج‌ها یا بریج‌های دندانی شوید. اگر شما کسی هستید که خصوصاً شب‌ها خیلی زیاد دندان قروچه می‌کنید، می‌توانید هم دندان‌های خود و هم ایمپلنت را با استفاده از یک محافظ دندان در شب از هر گونه صدمه و آسیبی حفظ کنید. این محافظ دندان یک سطح ضربه گیر برای شما فراهم می‌کند تا دندان‌هایتان را به جای یکدیگر، روی آن فشار دهید.

به علاوه بعضی از انواع آن، می‌توانند به تمرین برای فشار ندادن بیش از حد فک در خواب کمک کنند. ما می‌توانیم این وسیله را برای شما در اینجا تهیه کنیم یا دندانپزشک عادی شما باید از اینکه در این زمینه به شما کمک می‌کند، احساس شادمانی زیادی داشته باشد. اگر شما به طور مرتب ورزش یا فعالیت‌هایی را انجام می‌دهید که ممکن است در معرض ضربه به دهان قرار داشته باشید، می‌توانید یک محافظ دهان نیز تهیه و مورد استفاده قرار دهید. محافظ  دهان می‌تواند با کاهش شکستگی‌ها، ترک‌ها یا حرکت‌های ناشی از ضربه، دندان‌ها و ایمپلنت‌های شما را محافظت کند.

ترک سیگار

ثابت شده است که سیگار کشیدن نه تنها طول عمر دندان‌های طبیعی شما را کاهش می‌دهد، بلکه همچنین طول عمر ایمپلنت‌ها را نیز کوتاه می‌کند. هنگامی که سیگار می‌کشید، دود و ذرات سمی می‌توانند خود را زیر خط لثه و اطراف سر ایمپلنت، یعنی جایی که احتمالاً مسواک شما نمی‌تواند برسد، پنهان کنند. این سموم به طور آهسته بافت‌های حمایت کننده را از بین می‌برند، به این معنی که هم دندان و هم ایمپلنت در نهایت حمایت حیاتی خود را از دست داده و از بین می‌روند. قطع مصرف سیگار قطعاً شانس شما را برای داشتن یک دهان سالم که هیچگونه مشکل و بیماری ندارد، افزایش می‌دهد.

معاینه‌های دندانپزشکی منظم

معاینه‌های دندانپزشکی منظم

 

داشتن ایمپلنت گزینه‌ای ارزان برای جایگزینی دندان‌ها نیست و اکثر مردم آنها را به عنوان سرمایه گذاری در نظر می‌گیرند  که استاندارد زندگی بهتر و اعتماد به نفس بیشتری را برایشان به ارمغان خواهد آورد. همانطور که در مورد هر نوع سرمایه گذاری دیگری که انجام می‌دهید مانند خرید یک ماشین یا ماشین آلات جدید باید انجام دهید، باید به درستی به ایمپلنت دندانی خود  بپردازید و آنها را به طور مرتب بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید که به خوبی کار می‌کنند و نیازی به مراقبت بیشتر ندارند. داشتن معاینه‌های سالانه منظم با استفاده از یک اشعه ایکس، می‌توانید هر گونه مشکل را در مرحله اولیه نه تنها در مورد ایمپلنت‌های دندانی، بلکه در مورد دندان‌های طبیعی خود نیز تشخیص دهید.

بازدیدهای منظم بهداشتی

علاوه بر اینکه باید به طور منظم در خانه به بهداشت دندان‌های خود رسیدگی کنید، لازم است حداقل 6 ماه یک بار یا حتی المقدور سالانه یک بار توسط یک متخصص بهداشت واجد شرایط یک پاک سازی کلی دهان و دندان انجام دهید. متخصص بهداشت از ابزار ویژه‌ای برای تمیز کردن ملایم و آرام نواحی زیر لثه بدون ایجاد زخم در دندان‌ها یا ساختار ایمپلنت‌ها  استفاده می‌کند، این تمیزکاری هر نوع پلاک یا رسوب را که در دهان انباشته شده است و می‌تواند سبب متورم شدن لثه شود و در نهایت موجب بروز بیماری‌های لثه و شکست احتمالی عمل کاشت ایمپلنت گردد، از بین می‌برد.

طول عمر ایمپلنت دندان


طول عمر ایمپلنت‌های دندانی وابسته به عوامل متعددی نظیر نگهداری مناسب ایمپلنت توسط بیمار و سلامت بیمار می‌باشد. ایمپلنت‌های دندانی ممکن است تا آخر عمر سالم باقی بمانند و یا ممکن است عمر کوتاه تری داشته باشند. طول عمر ایمپلنت‌های دندانی به سن بیمار هنگام کاشت ایمپلنت دندان و نحوه زندگی بیمار و حفاظت از ایمپلنت توسط بیمار بستگی دارد. برای موفقیت ایمپلنت‌های دندانی، بیمار باید بهداشت دهان و دندان را به خوبی حفظ کند و به طور منظم برای معاینه، به دندانپزشک خود مراجعه نماید.

“کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *