بیمارانی که دندان افتاده دارند اما گزینههای مناسبی برای ایمپلنت معمولی نیستند، به آنها ایمپلنت بر پایه چهارپیچ پیشنهاد میشود. به منظور جایگزینی موفقیتآمیز دندان مصنوعی، ایمپلنت معمولی نیازمند تراکم استخوانی کافی است اما این روش مزایای زیادی همچون راحتی و دوام را در پی دارد. ایمپلنت دندان برپایه چهارپیچ از ترکیب مزایای کاشت دندان مصنوعی و ایمپلنت دندان با یک روش جایگزینی برخوردار میباشد.
مزایا
ایمپلنت all on 4 از مزایای زیر برخوردار است:
- خندهای زیبا در یک روز
- امکان مجدد خوردن غذاهای موردعلاقه
- عدم نیاز به استفاده از خمیرهای نامنظم یا موادچسبنده بیاثر
- استحکام و دوام دندان بدون هرگونه لغزش
- حداقل نیاز به پیوند استخوان
- درصد بالاتری از استحکام حجم استخوانی
- دوره بهبودی کمتر پس از جایگزینی دندان افتاده
فرایند درمان
روش ایمپلنت بر پایه چهارپیچ زمانی استفاده میشود که به جایگزینی دندانهای افتاده برروی یک قوس کامل فک، چه بالا، پایین یا هر دو فک بالا و پایین نیاز داشته باشد. در این روش به ندرت از پیوند استخوان استفاده میشود؛ حتی بیمارانی که تراکم استخوانی کمتری دارند. در عوض، دندانپزشک با مهارت چهار ایمپلنت دندانی از جنس تیتانیومی را در فک بیمار و در زوایا و موقعیتهای خاص قرار میدهد طوریکه عضو مصنوعی محکم سرجای خود قرارگیرد و نیروی جویدن بهطرزیکنواخت در همه جای فک توزیع شود.
پست ایمپلنت طی یک دوره سه تا شش ماهه با استخوان فک ادغام خواهد شد و در این دوره بیمار باید از یک دست دندان موقت استفاده کند. در مورد ایمپلنت معمولی این ریسک وجود دارد که بیمار نتواند بلافاصله از دندان موقت استفاده کند، و نیازمند پشت سرگذاشتن دوره درمانی بدون دندان موقت است. روش ایمپلنت all-on-four به شما این امکان را میدهد مطب دندانپزشکی را با خندهای زیبا در همان روز و همانند یک عمل جراحی جزئی ترک کنید. زمانیکه پروسه درمانی به اتمام برسد، دندانپزشک دندان موقت را برمیدارد و دندان مصنوعی دائم را محکم سرجایش قرار میدهد.
پرسشهای متداول
تفاوت تکنیک ایمپلنت دندان بر پایه چهار پیچ با کاشت دندان مصنوعی چیست؟
با تکنیک ایمپلنت دندان بر پایه چهارپیچ میتوان دندانهایی ثابت (بدون نیاز به درآوردن) را در اختیار بیماران قرارداد، به این دلیل که:
- نحوه نگهداری و تمیزکردن آنها مشابه با دندانهای طبیعی است و نیازی نیست دندان مصنوعی را پس از میل غذا یا خوابیدن دربیاورید.
- این امکان برای شما وجود دارد که غذا را مثل دندانهای طبیعی بجوید و به این ترتیب از غذاهای مورد علاقهتان لذت ببرید، لیکن این کار به راحتی با دندان مصنوعی صورت نمیپذیرد.
- تغییراتی همچون بالا و پایین رفتن دندان، بیرون افتادن، ایجاد ناراحتی دیگر دیده نمیشود.
- در این روش دندان مصنوعی به تنهایی روی لثهها قرار نمیگیرد، در نتیجه به ندرت باعث ایجاد ناراحتی، ورم و زخم داخل دهان میگردد.
- ایمپلت دندان از طریق شبیهسازی عملکردی مشابه با خوردن غذا داخل بافتی محکم و محافظ موجب سلامت بهتر استخوان فک میشود.
- ایمپلنت بر پایه چهارپیچ مانع از آسیب به استخوان آرواره میشود، از اینرو نیازی نیست برای پلسازی مجدد یا (تغییر شکل آرواره) هرچند سال یکبار به پزشک مراجعه کنید.
- نیازی به صرف هزینههای اضافی همچون تهیه مواد چسبنده، محلولهای مرطوبکننده، ژلهای بیحسسازی و سایر محصولات نگهدارنده و بهداشتی که معمولا برای دندان مصنوعی به کار میرود، نیست.
تفاوت بین تکنیکهای ایمپلنت برپایه چهارپیچ و ایمپلنت معمولی چیست؟
تکنیک کاشت ایمپلنت بر پایه چهارپیچ پیشرفتی در زمینه بازسازی دهان و دندان محسوب میشود چراکه تیم مجرب از متخصصان ایمپلنت دندان را قادر به کسب نتایج و دورههای درمانی بینظیر ساخته است. تفاوتهای اصلی بین این درمان نوین و روشهای قدیمی ایمپلنت دندان جهت کاشت یک دست دندان مصنوعی عبارتند از:
اول:
در روش ایمپلنت all-on-four یا چهار پیچ تنها به چهار ایمپلنت دندان نیاز است تا دندانهای جدید برای بیمار کار گذاشته شوند. در تکنیکهای قدیمی به 6، 8 یا حتی 10 ایمپلنت دندان نیاز بود تا اینکه دندانها برروی هر فک قرار داده شوند. به عبارت دیگر، یک بیمار به منظور بازسازی کامل دهان میبایست 20 ایمپلنت دندان را انجام دهد و این کار غالبا پرهزینهتر خواهد بود. علاوه بر این استفاده از ایمپلنت بیشتر به معنای عمل جراحی بیشتر، دوره بهبودی طولانیتر و درد بیشتر پس از عمل جراحی است. اگر ایمپلنت دندان در فواصل خیلی نزدیک به هم انجام گیرد، ممکن است ریسک عوارض و خرابی ایمپلنت بیشتر شود.
دوم:
معمولا با این روش نوین تنها به یک جراحی برای کار گذاشتن دندانهای جدید بیمار نیاز است. و همچنین فقط چهار ایمپلنت دندان در هر فک صورت میگیرد و کل جایگزینی دندان مصنوعی برای قوس فکی به راحتی و بی هیچ خطری طی یک پروسه کاری به اتمام میرسد. تکنیکهای قدیمی به جهت تعداد بیشتر دوره درمانی نیازمند معاینه بیمار طی یک دوره 18 ماهه است، چون لازم است تعداد بیشتری عمل کاشت ایمپلنت و پیوند ضروری استخوان درجلسات مختلف انجام شود. این به معنای پروسه درمانی طولانیتر، ناراحتی، مرخصی از محل کار، مشکلات و البته صرف هزینه بیشتر است.
سوم:
معمولا در روش کاشت ایمپلنت برپایه چهارپیچ نیازی به جراحی پیوند استخوان نیست. بیماریهای دهان و دندان که باعث آسیب به دندان میشوند ممکن است سلامت استخوان فک را بدتر کنند. این مشکل به همراه مسئله تحلیل رفتن بافتهای دهانی (ناشی از مشکل در شبیهسازی عملکرد استخوان فک از طریق ریشه دندان) افزایش حجم استخوان فک را ایجاب میکرد قبل از اینکه جراح بتواند با استفاده از ایمپلنتهای دندانی به درمان توجه داشت. اما در تکنیک ایمپلنت آل آن فور و بواسطه قرارگیری ایمپلنتها تقریبا همواره میتوان محافظت کافی از حجم استخوانی فعلی برای یک دست دندان جدید را مشاهده کرد. این روش موجب حس آرامش و راحتی بیشتر بیمار، صرف زمان و هزینه کمتر میشود و این امکان را برای بیماران فراهم میسازد که در کمتر از یک روز دندانهایی جدید را در اختیار داشته باشند.
چه بیماری گزینه مناسب برای ایمپلنت برپایه چهار پیچ است؟
تقریبا هر بیماری شرایط لازم برای روش ایمپلنت برپایه چهارپیچ را دارد. پزشکان طی اولین جلسه مشاوره با بیمار به ارزیابی وضعیت فعلی سلامت دهان و دندان (جستجوی علائمی بیماری مربوط به لثه، پوسیدگی یا خرابی استخوان فک) سوابق پزشکی بیمار (خلاصه نویسی درباره بیماری دیابت، بیماری تنفسی، بیماری قلبی و خونریزی که ممکن است عمل جراحی را خطرآفرین سازد) وهمچنین بیماریهای مربوط به افزایش سن همچون پوکی استخوان میپردازد. هیچ وقت سن بیمار به تنهایی یک مشکل در نظرگرفته نمیشود.
آیا نتایج جراحی طبیعی به نظرخواهد رسید؟
قطعا همینطور است! پل دندانی مصنوعی که به ایمپلنت دندانی برپایه چهارپیچ وصل میشود توسط تکنسینهای بسیار مجرب و به صورت کارشناسانه ساخته میشود طوریکه تشخیص آن از یک دست دندان طبیعی و سالم به راحتی ممکن نیست. طی جلسه اول مشاوره قالبگیری برای دندان بیمار انجام میشود و قالب دندانی به صورت سفارشی طراحی میشود تا مطابق با شکل طبیعی آرواره بیمار ساخته شود و از اینرو ظاهری طبیعی داشته باشد.
6 پاسخ
سلام تعداد دندان کامل 32 هست ولی تعداد دندان به این روش 24 عدد
توضیح میفرمایید ممنون
سلام . 4 دندان عقل که کلا گذاشته نمی شوند . معمولا با 24 دندان جهت جویدن کفایت می کند بخصوص اینکه اغلب در این حالت فک ها تحلیل هم رفته اند.
سلام توی این روش غذا زیر دندان گیر نمیکنه ؟
سلام، بی زحمت هزینه ی دندان مصنوعی برپایه ۴تا ایمپلنت برای فک پایین چقدر است،توضیح اینکه فرد مورد نظر چند عدد دندان خراب دارد که بنظر باید کشید شوند و شما هزینه یک ست دندان برای فک پایین را بفرمایید. ممنون
سلام . اعلام هزینه و طرح درمان برای هر فرد پس از معاینه توسط پزشک است .
سلام
من چند سال پیش دو دندان عصب کشی شده آسیابم رو کشیدم و احتمالا لثه اش هم تحلیل رفته. سه دندان عصب کشی شده آسیابم هم بیشترش ریخته. عفونت لثه هم یک مدت داشتم. یه دندان جلوم هم نصفش ریخته. به نظر شما امکان ایمپلنت کامل روی 4 پایه برام هست. مدت زمانش هم مهمه چون هم کم خونی دارم هم تپش قلب برای همین می پرسم میتونم انجامش بدم خونریزی اش زیاد نیست؟ حالم خراب نمیشه؟