کامپوزیت دندان : بهترین راه حل برای رفع مشکلات جزیی دندان در یک جلسه

kampo

باندینگ و کامپوزیت دندان در واقع برای ترمیم مشکلات جزئی دندان مانند لب پریدگی یا فاصله‌ی بین دندان‌های  واقع در جلوی دهان که در هنگام لبخند زدن ظاهر می‌شوند. این درمان،روشی ساده و کوتاه است که دندان‌ها را فوراً ترمیم می‌کند. کامپوزیت دندان ،یک گزینه‌ی درمانی مناسب برای کسانی است که تمایلی به انجام درمان‌های طولانی مدتی مانند ارتودنسی ندارند. برای به دست آوردن ظاهری طبیعی‌تر، رنگ کامپوزیت دندان را با رنگ دندان‌ها مطابق می‌کنند. توصیه می‌شود که برای جلوگیری از لکه زدن دندان‌های باندینگ شده ، از مصرف نوشیدنی‌ها یا خوراکی‌های رنگ دار اجتناب کنید. همچنین از شکستن خوراکی‌های سفت در زیر این دندان‌ها باید خودداری کرد.

[sv slug=”alert”]

به منظور دستیابی به ونیرهای کامپوزیت دندان (فیسینگ) طبیعی، دندانپزشک باید دانش و توانایی فنی لازم برای انجام این نوع درمان را داشته باشد. دندانپزشکان زیبایی ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر بزرگ و دکتر محمدی‌نژاد که در زمینه ونیرهای کامپوزیتی (فیسینگ) مجرب هستند درک کاملی از خصوصیات مواد دندانپزشکی و تجربه‌ی کافی در ساخت شکل، بافت و ویژگی‌های دندان را دارند.

بطور کلی شکل دندان،‌ خط لبخند و تقارن آن برای هر شخصی منحصر بفرد بوده، از این رو دندانپزشکان مجرب ما تمام این عوامل را در هنگام ایجاد باندینگ کامپوزیت در نظر می‌گیرند. جهت دریافت وقت مشاوره یا رزرو نوبت می‌توانید با شماره‌های 02122027384 و 02122023658 تماس حاصل نمایید.

[sv slug=”alert1″]

انواع باندینگ دندان چیست؟


kampo1

باندینگ و کامپوزیت دندان شامل چسباندن و شکل دادن موادی به دندان‌ها می‌باشد. دو نوع باندینگ دندانی وجود دارد، مستقیم و غیر مستقیم. از باندینگ مستقیم برای پر کردن دندان‌ها و تغییرات جزئی در رنگ دندان استفاده می‌شود. در حالی که از باندینگ غیرمستقیم برای روکش‌ سرامیکی های دندان و ونیر و لمینت دندانی استفاده می‌شود.

 

کامپوزیت مستقیم دندان

کامپوزیت مستقیم دندان، پیشرفت جدیدی در دندانپزشکی مدرن است. برای نخستین بار پزشکان به این توانایی رسیده‌اند که بدون تراش دادن ساختار دندان، چیزی را به آن بچسبانند. اگرچه پزشکان معمولاً برای کامپوزیت دندان آن را آماده می‌کنند، اما این آماده‌سازی‌ها (تراش دندان) خیلی ناچیز هستند و اتصال این کامپوزیت خیلی قوی‌تر از زمانی ست که رزین‌های کامپوزیتی برای اولین بار ظهور کردند. این آماده سازی‌ها با آن‌هایی که پزشکان برای پر کردن دندان با مواد جیوه- نقره انجام می‌دهند کاملاً فرق دارد. موادی که برای کامپوزیت مستقیم دندان به کار برده می‌شود، یک کامپوزیت رزین سخت با تنوع رنگی بسیار خاص است.

این رزین معمولاً با چشم غیرمسلح غیرقابل رؤیت است و مواد پرکننده‌ی دندان آنقدر ظاهری طبیعی دارند که به نظر می‌آید که اصلاً درمانی روی آن دندان انجام نگرفته است. پزشکان از کامپوزیت مستقیم برای پرکردن دندان‌ها با مواد همرنگ، ترمیم‌های جزئی دندان ، بستن فاصله‌ی بین دندان‌های جلو و برای پوشاندن لکه‌های ناخوشایند روی دندان‌های جلویی (ناحیه‌ی لبخند) استفاده می‌کنند.

باندینگ مستقیم

باندینگ مستقیم دندان، یک روش زیبایی بسیار خوب برای ترمیم دندان است. پزشکان از مواد باندینگ مستقیم (سمنت رزینی بسیار سخت) برای لمینت کردن (یا چسباندن) یک دندان تراشیده و آماده شده با یک ماده‌ی بادوام مانند پرسلین  استفاده می‌کنند.

مزایای کامپوزیت دندان


kampppo5

کامپوزیت دندان از راحت‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش‌های زیبایی دندان است. برخلاف ونیر و روکش دندان که پوشش‌های سفارشی دندان هستند و باید در لابراتور ساخته شوند، کامپوزیت را می‌توان معمولاً در یک جلسه تهیه کرد مگر اینکه چندین دندان مد نظر باشند. مزیت دیگر در مقایسه با تقبل قیمت ونیر دندان و روکش‌ها این است که کمترین میزان مینای دندان از بین می‌رود. همچنین به جز در شرایطی که از کامپوزیت دندان برای پر کردن یک پوسیدگی استفاده شود، معمولاً نیازی به بی‌حسی نمی‌باشد.

کامپوزیت دندان برای کارهای دندانپزشکی کوچک با مقاصد زیبایی مانند ترمیم دندان شکسته یا رفع فاصله بین دندان ها مناسب است. تقبل هزینه کامپوزیت دندان همچنین به عنوان مواد پرکننده‌ی همرنگ دندان برای پوسیدگی‌های جزئی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا نسبت به پرکننده‌های نقره‌ای از لحاظ زیبایی مطلوب‌تر هستند. این روش برای حفره‌های دندان که در معرض نیروی بیش از حد در هنگام جویدن قرار نمی‌گیرند، مناسب است، اما مواد مورد استفاده در کامپوزیت دندان ممکن است به اندازه‌ی کافی برای حفره‌های بزرگ با دوام نباشند.

کاربرد کامپوزیت دندان


کامپوزیت دندان همچنین روشی است که می‌توان برای موارد زیر در نظر گرفت:

  • ترمیم شکستگی و ترک دندان
  • بهبود ظاهربدرنگی دندان
  • افزایش طول تاج دندان
  • تغییر شکل دندان‌ها
  • محافظت از بخشی از ریشه‌ی دندان که در اثر پس رفتن لثه‌ها در معرض آسیب قرار گرفته است.

با این حال برخلاف ونیرها و بلیچینگ دندان از کامپوزیت نمی‌توان برای سفید کردن تمامی دندان‌های قابل مشاهده در هنگام خندیدن استفاده کرد. سفید کردن دندان‌ها یا بلیچینگ درمانی است که در آن بد رنگی‌ها، رنگدانه‌هایی که به مرور زمان باعث تغییر رنگ دندان‌ها شده و حتی برخی بد رنگی‌های ژنتیکی را بر طرف نموده و دندان‌هایی سفید و زیبا را به شما هدیه می‌کند. چنانچه دندان‌پزشک انجام عمل بلیچینگ دندان را مناسب بداند، می‌توان کیت‌های سفیدکننده‌ را بدون نسخه از داروخانه تهیه کرد یا عمل را تحت نظارت دندان‌پزشک انجام داد.

فرایند روش کامپوزیت دندان


kampo6

  • آماده‌سازی: برای انجام باندینگ دندان نیاز به مقداری آماده‌سازی از پیش است. غالباً استفاده از بی‌حسی ضروری نمی‌باشد مگر اینکه از باندینگ برای پر کردن دندان پوسیده استفاده شود. دندانپزشک با استفاده از یک راهنما رنگ رزین کامپوزیت را انتخاب می‌کند بطوری که مطابق با رنگ دندان باشد.
  • فرایند باندینگ: سپس سطح دندان زبر شده و از یک مایع تمیزکننده استفاده می‌شود (اچینگ). این امر کمک می‌کند تا ماده‌ی باندینگ به دندان بچسبد. سپس رزین کامپوزیت دندانی همرنگ دندان و بتونه‌مانند بر روی دندان قرار می‌گیرد، شکل داده شده و صاف می‌شود تا به شکل مورد نظر در آید. از لیزر یا نور ماوراءبنفش به منظور سفت کردن این ماده استفاده می‌شود و پس از سفت شدن، دندانپزشک آن را برش و شکل می‌دهد و در نهایت جلا داده می‌شود تا مطابق با درخشندگی بقیه‌ی سطح دندان گردد. عوارض کامپوزیت دندان بسیار ناچیز بوده و در کل درمان امنی میباشد .
  • اتمام کار: کل فرایند کامپوزیت دندان برای هر دندان ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بطول می‌انجامد.

نگهداری از کامپوزیت دندان (ترمیم دندان با مواد کامپوزیت)


kampo7

اگر اخیراً دندان‌هایتان را کامپوزیت کرده‌اید، ممکن است از خود بپرسید که تا زمان مراجعه‌ی بعدی خود به دندانپزشکی، چه کارهایی را می‌توانید برای مراقبت از آن انجام دهید. در این صورت، به نکاتی که در ادامه برای سالم نگه داشتن آن‌ها و همچنین جلوگیری از لکه زدن آن‌ها اشاره کرده‌ایم، توجه کنید،

مسواک زدن

حداقل دو بار در روز دندان‌هایتان را مسواک بزنید (معمولاً بعد از صبحانه و قبل از خوابی شب). از خمیر دندان‌ های حاوی فلوراید استفاده کنید و مراقب باشید که همه‌ی قسمت‌های دهان و دندان‌هایتان (بیرون، داخل و روی دندان‌ها) را مسواک کنید. زبانتان را نیز مسواک بزنید. هر مسواکی را نمی‌توان به طور دائم استفاده کرد، بلکه حداقل سه بار در سال باید آن را تعویض کرد.

کشیدن نخ دندان

هر روز نخ دندان بکشید و مراقب باشید که هر طرف لثه‌ی بین هر دندان را تمیز کنید.

آب بنوشید

اگر نمی‌توانید بعد از هر وعده‌ی غذایی دندان‌هایتان را مسواک بزنید، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که یک لیوان آب بنوشید یا دهانتان را با آب بشویید تا میزان اسیدیته ی دهانتان کمتر و ذرات باقی مانده‌ی غذا از دهانتان خارج شود.

برای نوشیدن نوشیدنی‌های رنگ دار، از نی استفاده کنید

اگر امکان دارد، باید از مصرف نوشیدنی‌هایی که ممکن است باعث لکه زدن رزین کامپوزیت دندانتان ، در حالی که به تازگی روی دنان قرار گرفته است و کاملاً سفت نشده است، خودداری کنید. این نوشیدنی‌ها شامل  قهوه، چای و دیگر نوشیدنی‌های رنگ دار می‌شود. اگرچه در صورتی که عادت دارید که هر روز صبح یا عصر چای یا قهوه بنوشید، از نی برای خوردن آن استفاده کنید. با این کار می‌توانید نوشیدنی را مستقیماً به عقب دهانتان برده و از تماس آن با دندان‌های جلویی‌تان خودداری کنید و از لکه زدن دندان‌های آن قسمت که بیشتر از جاهای دیگر مشخص و قابل رؤیت می‌باشد جلوگیری به عمل آورید. مراقب باشید که نوشیدنی‌تان را جرعه جرعه بنوشید و بعد آن را فوراً قورت دهید تا نوشیدنی در دهانتان باقی نماند و روی دندان‌هایتان ننشیند.

فقط نوشیدنی‌های سرد و ولرم بنوشید

از مصرف نوشیدنی‌ها داغ، خصوصاً در روزهای اول بعد از باندینگ کردن دندان‌ها، خودداری کنید. در  عوض می‌توانید نوشیدنی‌ها سرد یا ولرم مصرف کنید. گرمای بیش از حد ممکن است رزین کامپوزیتی به کار رفته در باندینگ دندان را ذوب کند و ناچار خواهید شد که کامپوزیت دندان را مجدداً انجام دهید. هنگام نوشیدن مایعاتی هر روز مصرف می‌کنید، مانند قهوه یا چای، قبل از نوشیدن آن بگذارید تا خنک شود و به دمای اتاق برسد یا برای اینکه نوشیدنی‌تان تازه بماند و مزه‌ی خوبی داشته باشد و همچنین کافئین روزانه‌تان تأمین شود، با انداختن یک تکه یخ یا سرد کردن آن، دمای آن را پایین بیاورید.

از خوردن خوراکی‌های سخت خودداری کنید

رزین کامپوزیتی به کار رفته در باندینگ دندان، تا وقتی که کاملاً روی دندان ننشیند و سخت نشود، همچنان نرم و آسیب پذیر باقی می‌ماند. به همین خاطر باید از خوردن هر گونه غذا و خوراکی خیلی سفت و جویدنی خودداری کند، تا وقتی که دندان‌پزشکتان به شما بگوید که دیگر خطری وجود ندارد. خوراکی‌های سفتی که باید از آن‌ها پرهیز کرد شامل میوه‌ها و سبزی‌های خام و نپخته‌ای مانند هویج یا سیب می‌باشند. اگر دوست دارید از این خوراکی‌ها بخورید، آن‌ها را بپزید تا وقتی که به قدر کافی نرم شده و بدون اعمال فشار زیادی آن را گاز بزنید.

همچنین گاهی باید از خوردن غذاهای جویدنی یا تردی مانند نان پیتزا خودداری کنید. می‌توانید قبل از خوردن، آن را به تکه‌های کوچکی تقسیم کنید. از خوردن تافی یا شکلات‌های چسبناک یا آدامس کاملاً اجتناب کنید، مگر آنکه پزشکتان به شما اجازه داده باشد، زیرا این خوراکی‌ها ممکن است رزین را روی دندانتان بکشد و جدا کند. پیروی از توصیه‌ها و نکات فوق می‌تواند به شما کمک تا دندان کامپوزیت شده‌تان را تا زمان مراجعه بعدی به دندانپزشکی، سالم و بدون لکه نگه دارید. در صورت داشتن هر گونه سؤال و نگرانی، با دندان‌پزشکتان تماس بگیرید و توصیه‌های بیشتری را درباره‌ی نحوه‌ی مراقبت از دندان‌هایتان دریافت کنید.

ماندگاری مواد کامپوزیت دندان


 

موفقیت و ماندگاری کامپوزیت دندان تا حدودی بر اساس محلی که کامپوزیت روی دندان قرار می‌گیرد، مشخص است.اگر کامپوزیت روی لبه‌ی دندان قرار بگیرد، احتمال اینکه بر اثر اعمال فشار گاز زدن و یا به خاطر خوردن نوع غذایی که گاز می‌زنید یا می‌جوید دوام نداشته باشد، بیشتر خواهد بود. خوراکی‌های چسبنده و جویدنی، سفت یا سخت و شکننده نسبت به غذاهای نرم، سریع‌تر باعث ضعیف شدن کامپوزیت دندان می‌شوند. بسیاری از بیمارانی که در دندان‌های جلویی‌شان باندینگ انجام داده‌اند، کاملاً از گاز زدن غذاهایی که ممکن است به صافی و یکدستی کامپوزیت دندان آسیب وارد کند خودداری می‌کنند. به طور متوسط، یک کامپوزیت همرنگ دندان می‌تواند بین 4 تا 8 سال دوام داشته باشد، دوام و ماندگاری این مواد به محل دندان و عادات غذا خوردن، گاز زدن و جویدن بیمار بستگی دارد.

معایب کامپوزیت دندان


با اینکه مواد مورد استفاده در باندینگ دندان تا حدودی ضد لکه هستند اما مانند روکش‌ها در برابر لکه مقاوم نمی‌باشد. یکی دیگر از اشکال‌ها این است که مواد باندینگ ماندگاری و استحکام مواد مورد استفاده در سایر روش‌های ترمیمی مانند روکش، ونیر یا پرکننده‌ها را ندارند. بعلاوه مواد باندینگ ممکن است ترک بردارند و موجب بروز شکستگی در دندان شوند. به علت برخی محدودیت‌های کامپوزیت دندان، تعدادی از دندانپزشکان این روش را برای تغییرات زیبایی کوچک، اصلاح موقتی نقص‌های زیبایی و ترمیم دندان‌ها در نواحی تحت فشار بسیار کم (مثلاً دندان‌های جلویی) مناسب می‌دانند. جهت انتخاب بهترین روش زیبایی برای مشکل خاص خودتان باید با دندانپزشک مشورت کنید.

 

قیمت کامپوزیت دندان


هزینه و قیمت پر کردن دندان در افراد متغیر است. کامپوزیت دندان نیز روشی نسبتاً ارزان برای ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده و تجدید ظاهر آنها می‌باشد. قیمت کامپوزیت ممکن است متغیر باشد بنابراین برای آگاهی از هزینه‌ها با توجه به شرایط خود با دندانپزشک مشورت کنید. برخی عوامل می‌توانند بر هزینه‌ی کامپوزیت دندان و قیمت پر کردن دندان تاثیرگذار باشند.

تعدادی از برنامه‌های بیمه‌های درمانی تمام یا بخشی از هزینه‌ی کامپوزیت دندان را تحت پوشش قرار می‌دهند، بویژه اگر از باندینگ برای پر کردن پوسیدگی‌ها یا مستحکم‌تر کردن ساختار دندان استفاده شود. هزینه کامپوزیت دندان و لامینت دندان به کیفیت مواد استفاده شده، شدت آسیب دیدگی و درمان لازم و مهارت تجربه دندانپزشک در این زمینه بستگی دارد. بنابراین قیمت کامپوزیت ونیر برای افراد متفاوت است.

 

پرسش‌های متداول درباره‌ی کامپوزیت دندان


آیا برای انجام درمان‌های زیبایی دندان مانند کامپوزیت دندان، محدودیت سنی وجود دارد؟

قطعاً خیر. متخصصین دندانپزشکی در کلینیک دندانپزشکی دکتر بزرگ و دکتر محمدی نژاد می‌توانند همه‌ی روش‌های زیبایی و درمانی دندانپزشکی را برای همه‌ی سنین ارائه دهند و قبل از درمان، با آن‌ها ملاقاتی خواهید داشت تا بهترین راه‌حل را برای مشکل شما برگزیده و انجام دهند. با گذشت زمان دندان‌ها نسبت به لکه زدن آسیب‌پذیرتر می‌شوند، بنابراین با بالا رفتن سن، دندان‌هایتان شروع به تیره  و زرد شدن می‌کنند.

با سفید کردن حرفه‌ای (بلیچینگ)دندان‌ها می‌توان این روند را به عقب برگرداند و ظاهر لبخندتان را همانند زمان جوانی‌تان سازید. در صورتی که دندان‌هایتان به مرور زمان آسیبی دائمی دیده‌اند، گزینه‌های درمانی مختلفی وجود دارد که دندان‌پزشکان برای کمک به بهبود و ترمیم ظاهر و همچنین عملکرد آن‌ها به شما ارائه می‌دهند. روش باندینگ دندان ، با استفاده از رزین‌های کامپوزیتی همرنگ دندان، ونیرهای پروسلینی و روکش‌های پروسلینی، می‌تواند انواع نقایص معمول دندانی را بپوشاند به‌طوری‌که ظاهر دندان‌ها به بهترین نحو ممکن خواهد بود.

اگر از داشتن دندان‌هایی به هم ریخته و نامرتب رنج می‌برید، دندان‌پزشک ممکن است درباره‌ی درمان ارتودنسیبا استفاده از بریس‌های نامرئی با شما صحبت کند.بریس‌های نامرئی یا اینویزیلاین می‌توانند مشکل شلوغی و نامرتبی دندان‌ها ، فاصله دار بودن دندان‌ها و چرخش دندان یا به هم ریختگی یا روی هم افتادگی دندان‌ها را اصلاح کنند و ظاهر یکدست و زیبایی را به دندان‌هایتان بدهند که مراقبت از آن‌ها آسانتر خواهد بود. مسلماً درمان ارتودنسی تنها برای کودکان و نوجوانان نیست و بریس‌های نامرئی ارتودنسی بنام اینویزیلاین به این معنا هستند که درمان شما کاملاً با سبک زندگی حرفه‌ای و عادی شما متناسب و سازگار است. برای گرفتن نوبت مشاوره با ما تماس بگیرید تا در این جلسه بتوانیم گزینه‌های ممکن برای شما را مورد بحث و بررسی قرار دهیم و راه حل‌های مناسبی را به شما توصیه کنیم.

آیا کامپوزیت دندان مانند ونیر یا لمینت دندان است؟

قطعاً خیر. کامپوزیت دندان و لمینت دندان دو روش کاملاً متفاوت هستند. ونیرهای لمینت، پوسته‌های نازکی هستند که برای پوشاندن سطح جلوی دندان‌ها به کار برده می‌شوند. این پوسته‌ها مانند پوششی روی دندان عمل می‌کنند که هرگونه نقصی در جلوی دندان‌ها را مخفی می‌سازند. این ونیرها، از دندان‌های دیگر محافظت نکرده یا سبب بهبودی در ظاهر آن‌ها نمی‌شوند. به علاوه، در هنگام آماده‌سازی دندان برای لمینت دندان، معمولاً بخشی بسیار اندکی از مینای دندان تراشیده می‌شود. این تراش به این دلیل انجام می‌شود که ونیر ظاهری طبیعی در دهان داشته باشد. ونیرهای دندانی، یک راه حل دائمی هستند، در حالی که کامپوزیت دندان ، دائمی نیست. برای انجام کامپوزیت دندان، نیازی به تراش دادن بخشی از دندان نیست و کاملاً قابل بازگرداندن (برداشتن آن از روی دندان) می‌باشد.

“کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است.”

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *