فیبرین غنی شده از پروتئین یا PRF با سانتریفیوژ کردن خون بیمار بدون استفاده از مواد ضد انعقادی بدست می آید .PRF بدست آمده سرشار از گلبول سفید فاکتورهای رشد و سایتوکین ها (VEGF . PDGF . TGF….) می باشد که جهت ترمیم در بدن در هر نقطه چه استخوان چه بافت نرم و لثه لازم هستند و با استفاده از Advanced PRF) A-PRF) که تا 30 برابر این مواد در آن تغلیط شده اند سرعت ترمیم را چند برابر میکنیم و نتایج خارق العادهای از آن مشاهده نموده ایم.
موارد استفاده از PRF
پیوند استخوان
در پروسه قرار دادن ایمپلنت بسیار پیش می آید که نیاز به پیوند استخوان بعلت تحلیل بسیار زیاد استخوان لازم میگردد.بطور معمول این پیوند یا از خود بیمار بوسیله یک جراحی ثانویه (از زاویه فک پائین یا چانه)گرفته می شود و به محل مورد نیاز پیوند زده می شود و یا از پودر استخوان طبیعی یا مصنوعی فرم لازم به فک داده می شود که همراه با استفاده از مش تیتانیومی است و لازم است مش تیتانیومی در یک جراحی دیگر خارج گردد. مدت زمان انتظار برای حصول نتیجه 6 ماه می باشد. با استفاده از PRF و ترکیب آن با پودر استخوان طبیعی علاوه کاهش مدت انتظار به 3 ماه دیگر نیازی به استفاده از مش تیتانیومی نیست و برداشت استخوان از جایی دیگر از فک هم لازم نمی باشد.
سینوس لیفت
ترکیب PRF با پودر استخوان و قرار دادن آن در فضای ایجاد شده بعد از سینوس لیفت زمان انتظار 6 ماهه را به 3 ماه کاهش داده و بعلت سرشار بودن PRF از گلبول سفید امکان عفونت ورد پیوند را نیز به حداقل می رساند.
کشیدن دندان
با استفاده از PRF در حفره ایجاد شده بعد از کشیدن دندان علاوه بر افزایش سرعت ترمیم استخوان و پر شدن سریع حفره با استخوان امکان ایجاد عفونت و حفره خشک یا (DRY SOCKET) را نیز از بین میبرد.
تحلیل لثه و پیوند لثه
یکی از موارد بسیار مهم و خارق العاده استفاده ازPRF در پیوند لثه در محل تحلیل لثه می باشد . در اکثر موارد جهت اصلاح این حالت مقداری از لثه را از ناحیه کام شخص بر می دارند و این لثه را به محل پیوند می زنند .اشکال این کار جراحی اضافه دوم (برداشتن لثه از ناحیه کام) و ترمیم سخت و دردناک محل برداشته شدن پیوند از کام تا 2 هفته و خونریزی شدید آن وخطر پاره شدن شریان کامی و تفاوت رنگ لثه کام با لثه ناحیه قدامی فک میباشد. با استفاده از PRF گرفته شده از خون بیمار بجای لثه پیوندی علاوه مرتفع شدن مشکلات بالا سرعت ترمیم نیز سریعتر می شود.
جایگزین جراحی لثه برای پریودونتیت و لقی دندانها
استفاده ازI-PRF یا PRF قابل تزریق در محل لثه های بیمار و مبتلا به ژنژیویت و پیوره بعلت افزایش سرعت ترمیم به نسبت تخریب می توان بدون اینکه جراحی لثه انجام داد پس از پاکسازی دندانها و کورتاژ لثه با تزریق I-PRF به لثه ها بیماری را بطور کامل از بین برد و سلامت را به لثه ها باز گرداند.
ترمیم زخم های التیام ناپذیر
بسیاری از زخم های التیام ناپذیر در دهان را می توان با تزریق I-PRF در محل بهبود بخشید.